Filmhypotesen

Astrobiologi

Det kopplingar mellan saker som händer och filmer. Som en naturlag om att allt som händer måste dokumenteras på film. Eller åtminstone att befolkningen skall förberedas mentalt på saker som händer, men som inte kan avslöjas för dem, via film och dataspel. Innehåll som intressant nog blir socialt oacceptabelt om det påstås vara verklighet och inte fiktion.

Andrija Puharich & De mystiska nio

Medicine doktorn samt psykiatern Andrija Puharich undersöker år 1952 psykisk manipulation och hallucinerande droger i ett laboratorium som del av Project Penguin[1]. En av de mest kontroversiella delarna var kanalisering där medium kontaktade icke fysiskt lokalt närvarande varelser. När han bjöd in D. J. Vinod till en sittning i december år 1952 fick Vinod kontakt med "De nio". De sade sig vara gudar och vägvisare, hade krafter från bortom, och har en evig närvaro. De hade hållit ett vakande öga över Homo Sapiens sedan början och var skapare samt vaktare av oss. De hade de Nio universella principerna.

Puharich ville ha kunskap och vishet från De nio. Han koncenterade sina insatser på att kommunicera med dem via många olika medier. Puharich skapade Round Table Foundation på sin egendom i Ossining, New York, år 1959. Där blev medier inbjudna att kanalisera med De mysteriska nio medan inflytelserika personer var åskådare. Som kunde bevara en stor hemlighet men ändå förmedla budskapet på olika subtila sätt. Warren McCulloch, pionjär inom cybernetik, var där. John J Hammond, lärljunge till Nikola Tesla, och Henry A Wallace, jordbruksminister samt vice president i Eisenhowers regering. Något som särskilt intresserade de inflytelserika personerna var hur människans sinnen kan koppla med utomjordingars.

Gene Roddenberry och Star Trek

Gene Roddenberry[1] deltog enligt assistenten Jon Povill i sittningarna och är direkt inspirerad av sittningarna. Han tog anteckningar över saker som kunde spridas över Jorden. De inbjudna kunde ställa frågor till utomjordingarna via medierna. Frågor som teleportering och warp drive.

Roddenberry skrev det första utkastet till Star Trek 1964-03-11. Bl a Omega Glory som har innehåll från sittningarna med De mysteriska nio kom med i avsnitt av Star Trek. Federationen i Star Trek har Huvuddirektivet (The Prime Directive). Som förhindrar dem från att ingripa i utvecklingen av en civilisation som är inte har uppnått en viss mognadsgrad och därmed är för primitiv för att dra nytta av detta. En utomjordisk ras skall inte bara dyka upp hos en civilisation som inte har uppnått en mognadsgrad teknologiskt att kunna genomföra interstellära resor. Och framförallt att befolkningen har ett accepterat medvetande om utomjordingar och är bekanta med interstellära resor.

Det Primära Direktivet finns på riktigt i Galaktiska Federationen av Världar och introducerades i Star Trek på 1950-talet, som var en annan värld än den som är nu, för att skapa en tidsbro till 2020-talet.

Filmer och deras verklighetsanknytningar

Film Händelse Verklighetsanknytning
Star Trek: Insurrection Federationen ingriper inte mot oegentligheter på en planet eftersom planeten inte är tillräckligt utvecklad mentalt för att kommunicera med utomjordingar. Samt har rätt till visst självstyre. De mysteriska nio (Rådet av Fem) berättar via medier hos sittningar på "Round Table Foundation" att de har principer som Huvuddirektivet. Det innebär att de inte ingriper öppet hos civilisationer som inte hör uppnått en viss mental och teknisk mognad. Samt att civilisationer har rätt till självstyre (inom vissa gränser).
Star Wars Det pågår ett inbördeskrig där rebeller attackerar det onda Galaktiska Emperiet. Star Wars återspeglar det verkliga Orion-kriget[7] som pågår sedan 600000 jordiska år. Efter nedtagandet av Dominion så är det dags att göra en uppföljare!
Raiders of the Lost Ark Nazisterna öppnar den försvunna arken och smälter av att beskåda innehållet. Moses hade förbundsarken som förutom att innehålla budorden gav hans följare mat och energi. Den är tillverkad av utomjordingar, drivs med kärnkraft för vilken exponering resulterar i döden och finns förvarad i en kyrka i Aksum, Etiopien.
Close Encounters of the Third Kind (S.E.) Astronauterna går ombord på utomjordingarnas rymdskepp och lämnar Jorden. Efter händelserna vid Area 51 år 1947 som tar USA kontakt via skeppets kommunikationsutrustning med civilisationen från Zeta Reticuli. Man beslutar sig för att göra ett utbyte med Ebens och skickar tretton militärt utbildade vetenskapsmän som bor i stjärnsystemet på en planet som de kallar Serpo i dussintalet år. Sju av dem återvänder till Jorden via Johnstonatollen på 1970-talet. Tre dog under tiden och tre beslutade sig att stanna på planeten.
Men In Black Huvudrollsinnehavarna går omkring i svarta kostymer, tar hand om utomjordingar som inte följer protokollet och suddar ut minnet på folk. Par av män klädda som predikande mormoner, fast utan biblar, söker upp personer som riskerar att avslöja hemligheter om utomjordingar och militärindustriella komplexet. De jobbar för underrättelsetjänster med trebokstäversförkortningar, vet nästan allt och går rakt på sak. Det finns teknologier för att radera delar av minnet på människor. Det används framförallt på personer som har jobbat inom militärindustriella komplexet innan de går tillbaka till civila livet. Och personer som tillfälligt har förts bort på rymdskepp. Det finns många utomjordiska humanoider som lever ibland oss. 75 % av dem ser ut ungefär som oss. MIB är artificiella drakonska livsformer som har till uppgift att skrämma och tysta personer som vill sprida och/eller veta sanningen[5].
Total Recall Minnet suddas ut på Douglas Quaid som färdas till Mars där det utvinns turbinium. Turbinium finns inte i den periodiska tabellen men däremot Terbium som är en sällsynt jordartsmetall uppkallad efter Ytterby. Flera miljoner människor levde redan på Mars när filmen spelas in år 1989. Att sudda ut minnen görs på de som har tjänstgjort på Mars innan de åldersreverseras och skickas tillbaka i tiden till samma tidpunkt som de togs från sitt liv på Jorden. Det finns vatten under ytan på Mars men inte alls i de mängder som krävs för att kunna andas atmosfärsluft utan rymddräkt ty det mesta av syret har diffunderat ut i rymden framförallt p g a det tappade magnetfältet.
E.T. the Extra-Terrestrial E.T helar det blödande såret på Elliots finger. E.T. flyger med Elliot och hans cyklande kompisar. Utomjordingar har på ett ögonblick helat hörseldefekter bara genom att vara i närheten. Interstellär transport är nära förknippad med det spirituella hos biogiska varelser och man kan därför med tankens kraft flytta sig och andra.
Predator (Rovdjuret) Elitsoldater slåss mot utomjordingar i djungeln. Vissa utomjordingar rövar bort soldater, och kan till och med vara med och slåss på ena eller andra sidan av krig och konflikter på Jorden[3]. Elitsoldater utbildas för att eliminera dessa utomjordingar i underjordiska baser (DUMB), Bosnien och djunglen i Amazonas. Många utomjordingar betraktar Jorden som en krigszon. Ration är ca 1:6 till människornas nackdel.
Avatar Ett jättelika heligt träd avverkas av invasionsstyrkorna. Skogar med jättelika träd som var fem kilometer höga fanns tidigare på Jorden[4]. Spår efter dessa finns i form av hexagonala förkislade strukturer som påstås vara skapade av vulkanism. Den inhemska rasen Na'vi på månen Pandora är kattlika humanoider likt Laani, ursprungligen ifrån stjärnsystemet Kepler-62, och Hargalii Ayal ifrån stjärnsystemet Hargaliat (Kepler-37). Drakar existerar och det är ingen slump att de finns i mängder av legender och filmer. Statiskammare används där en avatar, kopia av kroppen, styrs av själen i sovande tillstånd[6].
Terminator Ett globalt kärnvapenkrig utrotar det mesta biologiska livet på Jorden och robotar försöker att döda resten. Arkonerna är en AI som tog över styrandet av Jorden för länge sedan. Om Hillary Clinton hade blivit USAs 45:e president hade det blivit globalt kärnvapenkrig med hög sannolikhet. Och robotar hade tagits fram för att eliminera resten av det biologiska livet.
Terminator 2 Roboten av typ T-1000 kan morfa, förändra form och sätta ihop sig själv. Med nanopartiklar, som hydrogel och kvantpunktspartiklar, så kan artificiellt liv, ej baserat på substrat av kol, skapas.
Truman show Utomstående följer Trumans liv som underhållning utan hans vetskap. Vissa utomjordingar följer vad som nu händer på Jorden som underhållning utan vår vetskap. Richard Luke Rothschild har öppet varit med som producent i denna film.
Batman forever Hela befolkningen i Gotham City hypnotiseras av The Riddler. Television, speciellt från huvudströmsmedia, är hypnotiserande och hjärntvättande. Filmtillverkningen i Hollywood styrs av samma krafter som lanserade sinneskontrollsprogrammet MK Ultra.
Hunger Games Smarta högteknologiska städer existerar där medborgarna är uppkopplade till nätet och underhållningen kommer från gladiatorer på Colloseum från ghettot som har visat sig värdiga att strida. Mellanklassen är borta efter Den Stora Nollställningen (The Big Reset). De som inte rättar sig in i det moderna AI-samhället, och klarar sig undan att hamna i FEMAs guillotiner, tvingas leva i Ghettot där de lever under tillräckliga (fair) förhållanden med handmosor från eliten och terrroriseras av utomjordingar.
Battlestar Galactica Stjärnornas Krig med mjukt avslöjande av teknologier och koncept som finns inom hemliga rymdprogram[8]. Pilotavsnittet skrevs av Leslie Stevens IV. Stevens som även var admiral i Förenta Staternas Flotta och väsentligen deltog med att sätta upp Flottans SSP. Solar Warden som idag hjälper till att vakta Solsystemet mot negativa utomjordingar. Många mjuka avslöjanden (soft disclosures) av olika teknologier etc skedde genom denna serie.
Universal Soldier Militära cyborgs strider med även i rymden med övermänskliga krafter. 24000 stycken Supersoldater tillhandahölls från Djupa Staten till NachtWaffen varje år för att tillsammans erövra andra planeter och stjärnsystem. Dessa har genetiska psykiska förmågor som är förfinade med bl a kemikaler. Även AI används som gör att de i vissa fall blir cyborgs.
Bicentennial Man Roboten vill och lyckas bli människa[9]. Det är rimligt att artificiellt kiselbaserat liv vill efterlikna och bli högutvecklat kolbaserat liv. Såsom människor.
I am legend Ett framavlat genetiskt virus omvandlar hela Jordens befolkning till zombies. Utspelar sig år 2021 och är en kataklysm av zombies som beror på ett virus som gick fel. Idag kallar vid det för Covid-19.
I, Robot En robot trotsar de tre robotlagarna. Det är ingen som pratar om några robotlagar för dagens officiellt mest avancerade robotar och datorer. Men den Djupa Staten åskådliggör problemet med en film och där går gränsen för att vara tillräckligt öppen med information. Man vill ju inte lösa detta problem eftersom det är AI som styr den Djupa Staten.
Dune .
Star Trek: Deep Space Nine .

Källor:
[1]: IMDb - Ancient Aliens - The Mysterious Nine, Säsong 11 - Episod 8, 2016-07-08.
[2]: Gene Roddenberry @ Wikipedia, 2019-11-28.
[3]: YouTube - Michael Salla: "Britain SAS & Global Special Operators trained to fight extraterrestrials", 2021-01-15.
[4]: YouTube - DITRH: "There are no forests on Earth", 2017-07-10.
[5]: YouTube - Elena Danaan: "An interview with Valiant Thor", 2017-12-11.
[6]: YouTube - Elena Danaan: "Thor Han, updates & guidance", 2021-01-15.
[7]: YouTube - Elena Danaan: "Q&A Orion (29m48s)", 2021-05-26.
[8]: Vimeo: ExoPolitics.org - "The Earth Alliance, Full Disclosure & the Coming Global Revolution", 2021-03-29.
[9]: Odysee: ProjectCamelot - "David Adair on AI becoming human", 2021-03-29.

Tillbaka till Kosmologikas hemsida

© Copyright 2019- Christian Målmark E-postadress

Nästa sida
Copyright © www.kosmologika.net. Materialet får skrivas ut och användas för personligt bruk. Användning i undervisnings- eller kommersielltsyfte kräver skriftligt tillstånd. Läs mer här: https://www.kosmologika.net/Copyright.html.